Cristina Mucci orizzontale grandeCristina Mucci orizzontale grandeCristina Mucci orizzontale grandeCristina Mucci orizzontale grande
  • Home
  • Chi Sono
  • Il Mio Metodo
    • Consulenza Nutrizionale
    • Strumenti
  • Cosa Faccio
    • Nutrizione per dimagrire
    • Nutrizione Personalizzata
    • Prevenzione
  • Attestati
  • Video
  • News
  • Ricette
  • Contatti


TORTA ROVESCIATA ALL’ARANCIA

11 Maggio 2021

1 arancia biologica (o con buccia edibile)
130 g di zucchero semolato
50 ml d’ acqua

PER L’IMPASTO
3 uova
180 g di zucchero semolato
100 g di burro
125 ml di yogurt bianco
80 g di succo d’ arancia
la scorza grattugiata di 2 arance
300 g di farina 00
16 g di lievito per dolci

Tagliamola l’arancia a fettine piuttosto sottili, di circa 3 mm di spessore; scegliamo agrumi biologici con scorza edibile
In una padella versiamo lo zucchero semolato e l’acqua, a fiamma media facciamo sciogliere lo zucchero.
Aggiungiamo le fettine d’arancia per farle caramellare: finchè lo zucchero non inizia a scurirsi, facciamole cuocere rigirandole spesso.
Trasferiamole sulla base del nostro stampo che abbiamo precedentemente imburrato e rivestito sul fondo con un foglio di carta forno.
Poi lasciamo da parte mentre prepariamo l’impasto della torta.
In una ciotola capiente uniamo tre uova e lo zucchero semolato; lavoriamo questi due ingredienti con le fruste elettriche fino ad ottenere un composto chiaro e cremoso, quindi, senza smettere di mescolare uniamo il burro ammorbidito.
Versiamo poi lo yogurt bianco, il succo d’arancia e aromatizziamo con la scorza grattugiata di 2 arance.
Incorporiamo pian piano la farina 00 e il lievito per dolci: setacciamoli per evitare la formazioni di grumi.
Mescoliamo bene il tutto.
Versiamo l’impasto nello stampo, sopra le fette d’arancia, livelliamolo delicatamente con una spatola e infine mettiamo in forno preriscaldato.
Cuociamo in forno ventilato a 170° per 45-50 minuti oppure in forno statico a 180° per 50-55 minuti.
Una volta pronta, lasciamo intiepidire, quindi rimuoviamola dallo stampo, capovolgiamola su un piatto da portata e rimuoviamo la carta da forno dalla superficie.
Completiamo con una spolverata leggera di zucchero a velo.

Share
3

Dott.ssa Cristina Mucci

Mi presento, sono Cristina Mucci e sono una Biologa Nutrizionista. Amo il mio lavoro. Mi piace trasmettere la passione che impiego nella rieducazione alimentare. Mi impegno ad ascoltare e a trovare la soluzione più coerente con lo stile di vita e le esigenze di chi mi parla.

Ultime News

  • ARRIVA LA PRIMAVERA, ACCOGLIAMOLA CON UN BUON PERCORSO DETOSSINANTE
  • Rimettersi in forma dopo le feste
  • LA MALATTIA RENALE CRONICA
  • DIVERTICOLI INTESTINALI

Prenota una Visita


Cristina Mucci - miodottore.it

Consulenza

Consulenza nutrizionale SKYPE

Contatti Rapidi

Studi Medici:
ANTEO MEDICA - Via Cicerone, 2 Anzio (c/o Centro Commerciale) ANTEO AESTHETICS - Via Ardeatina 373/bis - Anzio (RM)
MONDO NUTRIZIONE - Nuova sede - Ariccia - Via delle Cerquette, 56 (RM)
STUDIO POLISPECIALISTICO ROMA - Via dei Bentivoglio, 15/b
Tel. 392 3520444
E-mail salute_nutrizione@hotmail.it
p.iva 12134201008

We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept All”, you consent to the use of ALL the cookies. However, you may visit "Cookie Settings" to provide a controlled consent.
Cookie SettingsAccept All
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Sempre abilitato
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurataDescrizione
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
ACCETTA E SALVA